Grad Samobor nagradio Pavla Jozića za još jedno vrhunsko sportsko postignuće

23. rujna 2019.
Komentari isključeni
1.407 Pregleda

Hrvatskog parastolnotenisača, Samoborca Pavla Jozića koji je na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u Švedskoj u pojedinačnom dijelu natjecanja osvojio srebro te njegovog oca, trenera i predsjednika STKI Synergia Samobor, Viktora Jozića danas su u Gradskoj vijećnici primili predstavnici grada Samobora i Samoborskog športskog saveza, a kako bi Pavlu te čitavom njegovom timu čestitali na sjajnom sportskom uspjehu.

“Čestitam ti Pavao od srca na ovom iznimnom sportskom rezultatu , kao i na velikoj promociji za Grad Samobor, jer iz godine u godinu nas obraduješ novim uspjehom do kojeg dolaziš poštenim i marljivim radom” – rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec naglasivši kako će Grad Samobor i dalje podržavati ovako vrijedne sportaše te će se i dalje truditi osigurati im što bolje uvjete za rad i treniranje.

“Ponosni smo na ovaj rezultat, jer prebacivanjem u težu kategoriju taj rezultat je još veći i vrjedniji. Tvoji rezultati godinama potvrđuju da kvaliteta postoji i da će i dalje rasti, a od srca ti u budućnosti želim da te vidimo u Tokyju” – rekla je tajnica Samoborskog športskog saveza, Marijana Radek.

Pavlu Joziću na srebrnoj medalji čestitao je i pročelnik Juro Horvat rekavši kako je ovaj uspjeh najbolji sportski rezultat u 2019. godini u pojedinačnom sportu u Samoboru.

“Nakon odigranih mečeva u skupni gdje si pobijedio i svjetskog prvaka evidentno je da postoji vrhunska kvaliteta, potencijal i kontinuitet dolaska na prijem u gradsku vijećnicu. Želim da se ostvare tvoji snovi, snovi tvog oca, trenera i predsjednika kluba, kao i svih Samoboraca da nastupiš na Paraolimpijskim igrama u Tokyju sljedeće godine.” – rekao je pročelnik Juro Horvat dodavši kako će Grad Samobor Pavla Jozića nagraditi s 8 tisuća kuna za vrhunska sportska postignuća.

“Za sport Grad Samobor izdvaja i preko Samoborskog športskog saveza kroz program javnih potreba u sportu. Želja nam je da Športski savez u idućoj godini osigura sve potrebno da bi se vaši ciljevi ostvarili – zaključio je Juro Horvat.

Viceprvak Europe u parastolnom tenisu Pavao Jozić zahvalio je predstavnicima Grada i Športskog saveza te svim ostalim strukturama na potpori.

“Potpora grada Samobora puno mi znači, medalje se kuju u dvoranama, drago mi je da mogu trenirati u ovako lijepom Gradu i puno mi pomaže to što mi je dvorana blizu pa ne moram puno putovati. Hvala svim gradskim strukturama i savezima koje me prate i daju mi podršku” – rekao je Pavao Jozić te ukratko ispričao kako mu je bilo na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u Švedskoj. Naglasio je kako je konkurencija bila jaka te da mu je nateže bilo u samom startu, jer su ga prebacili u kategoriju više, gdje je najjača konkurencija. Prvim mjestom u grupi osigurao je plasman u četvrtfinale te došao do finala, gdje je njegov protivnik bio bolji pa se morao zadovoljiti srebrom.

Pred Pavlom je puno posla, s obzirom da se želi kvalificirati na Paraolimijske igre u Tokyo, a bodovi se skupljaju na turnirima sve do ožujka 2020.

“Svaki turnir treba odigrati vrhunski, svi se žele plasirati, a 16 najboljih na rang listi odlazi u Tokyo. Nastavit ću marljivo raditi i očekujem plasman” – rekao je Pavao Jozić.

Otac, trener i predsjednik kluba STKI Synergia Samobor, Viktor Jozić također je zahvalio predstavnicima Grada i Šporskog saveza na prijemu i čestitkama.

“Podrška Grada i Saveza nam jako puno znači. Osjećamo punu podršku od struktura koje su društveno odgovorne prema našem poslu kao i Saveza koji prepoznaje naše kontinuirane rezultate. Puno je lakše osvojiti medalju nego ju braniti i svi rezultati sa Europskih i Svjetskih natjecanja potvrđuju kvalitetu kluba, ali i zajednice koja nas podržava. Ponosni smo na Pavine rezultate, ali i rezultate Jelene Šišić koja je pobijedila 8 igračicu na Svjetskoj rang listi. Nadamo se da ćemo u sljedećem razdoblju stvoriti još jednog reprezentativca, jer radimo i s djecom. Svi ovi rezultati ne bi bili mogući bez podrške Grada kojem vraćamo s medaljama i promocijom. Veseli nas što je Pavao Jozić izašao na naslovnici ITTF-a , kao svjetski viceprvak, a gdje je pisalo: “Mladi Hrvat iz Samobora”, a mnogi ne znaju da ta stranica ima 700 milijuna pregleda dnevno. Vjerujemo da ćemo u sljedećem razdoblju riješiti problem s dvoranom za osobe s invaliditetom, jer osim Pave tu su i drugi sportaši s invaliditetom. Nažalost,kad je već došlo do invaliditeta, treba od toga napraviti najbolji mogući iskorak i pokazati koliko se kvalitetno može raditi” – rekao je Viktor Jozić.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.