Briljantni Fran Bošnjak

23. rujna 2019.
Komentari isključeni
899 Pregleda

U Samoboru je u subotu održano nacionalno prvenstvo u MTB usponu – Samobor Uphill – Mesićev uspon 2019. Osim utrke nacionalnog prvenstva održana je, na istoj stazi, i utrka za rekreativce bez licence.

U utrci nacionalnog prvenstva nastupilo je 68 natjecatelja, dok im se u utrci za nelicencirane natjecatelje pridružilo još 15 rekreativaca. Utrku su obilježili odlično vrijeme i idealni uvjeti za natjecanje te fenomenalan nastup Frana Bošnjaka. Fran je pobijedio u kategoriji kadeta, ali je bio i ukupno najbrži na stazi s fenomenalnim vremenom od 21 minute i 17 sekundi. Iza njega je u cilj ušao najbrži senior Matej Skuzin, iz BBK Požega, s vremenom 21:42 te nakon njega veteran Krešimir Franić s vremenom 23:02.

Odlične nastupe imali su i ostali Šišmiši: Larisa Bošnjak pobijedila je u kategoriji juniorki, Klara Tepić bila je druga među kadetkinjama, a Patrick Mustač bio je osmi među kadetima. U kategoriji do 13 godina Karlo Likić bio je odličan treći, kao i Filip Noršić u kategoriji do 11 godina. Jan Horvat završio je na drugom mjestu u kategoriji do 9 godina. U kategoriji rekreativaca s licencom HBS-a, Božo Novačić bio je drugi.

U utrci nelicenciranih natjecatelja nastupio je novi član Šišmiša, Dejan Suvajac, i zauzeo deveto mjesto među muškarcima mlađim od 34 godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.