Odlučujući sportski trenuci na retrospektivnoj izložbi na otvorenom

21. rujna 2019.
Komentari isključeni
1.105 Pregleda

Obilježavanje Europskog tjedna sporta u Samobru počelo je danas u podne na Šetnici dr. Franje Tuđmana otvorenjem izložbe sportske fotografije “Odlučujući trenutak”. Ovu retrospektivnu izložbu, koja će se moći razgledavati cijeli drugi tjedan, organizirao je Samoborski športski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatskom olimpijskom akademijom. Na panoima postavljenima duž dijela Šetnice uz Samoborski muzej predstavljene su najistaknutije fotografije pristigle na natječaj te Zajednice u proteklih 10 godina. Prate ih i zapažene misli o sportu brojnih sportskih zvijezda, ali i drugih svjetskih poznatih osoba iz svih sfera života.

Uime Hrvatske olimpijske akademije na otvorenju govorio njezin ravnatelj, doktor znanosti Saša Ceraj. -“Odlučujući trenutak” pokrenut je 2008. godine kao lokalni projekt, a do danas se razvio u međunarodnu izložbu s brojnim partnerima, pa se na ovoj retrospektivnoj izložbi mogu vidjeti i nagrađene, ali i pohvaljene fotografije koje svjedoče o presudnim i pobjedonosnim trenucima u raznim sportskim granama – istaknuo je Ceraj. Dodao je kako mu je drago da je izložba postavljena na otvorenom prostoru, da je svi mogu vidjeti te uočiti važnost sporta i njegovu poveznicu s kulturom, umjetnošću, fair-playom, etikom i svom pozitivom koju sport u svojoj biti ima.

Tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek zahvalila je Hrvatskoj olimpijskoj akademiji i Zajednici sportova Primorsko-goranske županije na ustupljenim vizualima za ovu izložbu te izrazila nadu da će u njoj, koliko to sljedećih dana budu dopuštale vremenske prilike, uživati i Samoborci, ponajprije naši sportaši, ali i svi posjetitelji našeg grada.

Izložbu je otvorio zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec naglasivši da je i osobno ponosan na ovakve sportske događaje koji prikazuju poveznicu sporta i kulture po kojima je i naš grad poznat. -U njemu se oko 5 tisuća ljudi aktivno bavi sportom što je više od 10 posto ukupnog stanovništva – dodao je Stanec i zahvalio organizatorima kojis u se potrudili naše sugrađane podsjetiti na mnoge važne i poznate, a možda već i pomalo zaboravljene uzbudljive trenutke iz sportskog života.

Uz sportaše i trenere te sportske djelatnike, otvorenju su nazočili i resorni gradski pročelnik, profesor Juro Horvat i predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.