Skupljanjem starog papira spasili od sječe 4352 stabla

18. rujna 2019.
Komentari isključeni
427 Pregleda

Učenici 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije sakupili su u prošloj školskoj godini 217 tisuća i 600 kilograma starog papira i tako od sječe spasili 4352 stabla. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je predstavnicima najboljih škola, sudionicama akcije sakupljanja starog papira koja se provodi u suradnji s tvrtkom DS Smith Unijapapir Croatia, uručio poklon pakete informatičke opreme – pametnu dokument kameru i projektor s nosačem.

I ove godine najviše staroga papira po učeniku – 527,50 kilograma, prikupila je Područna škola Rakitovec. U Područnoj školi Pojatno koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 214,55 kilograma po učeniku, u Područnoj školi Donja Kupčina u Pisarovini 189,06 kilograma, u Područnoj školi Buševec u Vukovini 170,74 kilograma, u Područnoj školi Donja Lomnica 149,64 kilograma, u Područnoj školi Dubranec 143,55 kilograma, a u Područnoj školi Velševec 123,08 kilograma papira po učeniku.

-Akcijom sakupljanja papira djeca razvijaju svijest da nije svaki otpad smeće, već korisna sirovina koja se recikliranjem može upotrijebiti više puta. Naši školarci su i ove godine projekt sakupljanja starog papira shvatili ozbiljno, oborivši dva rekorda. U ovoj godini sakupili su najviše papira do sad, a u proteklih 7 godina preko milijun kilograma papira – rekao je župan Stjepan Kožić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.