Europski tjedan sporta u Samoboru

18. rujna 2019.
Komentari isključeni
537 Pregleda

Europski tjedan sporta obilježit će se nizom događanja i u Samoboru.

PROGRAM:

Subota 21. 09. 2019, 12 sati

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta 2019., Samoborski športski savez uz pokroviteljstvo Zajednice sportova Primorsko – goranske županije organizira retrospektivnu izložbu povodom 10. godišnjice održavanja izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak“.
Retrospektivnom izložbom predstavit će se najistaknutije fotografije pristigle na natječaj Zajednice sportova PGŽ u proteklih 10 godina.

“Odlučujući trenutak” pokrenut je 2008. godine kao lokalni projekt, a danas se razvio u međunarodnu izložbu s brojnim partnerima. Na retrospektivnoj izložbi mogu se vidjeti pohvaljene i nagrađene fotografije.

Ova izložba je spoj sporta i kulture te njome se ističe važnost promicanja olimpizma i olimpijskih vrijednosti, a ove fotografija i ova izložba vjerodostojno objedinjuju sport, umjetnosti i etiku.

Izložba će biti postavljena na šetnici dr. Franje Tuđmana u Samoboru, a otvorenje je u subotu u 12 sati. Razgledati će se moći sve do ponedjeljka 30. rujna.

Ponedjeljak 23. 09. 2019 u 18: 15 sati

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta sportski treneri Grada Samobora i ljubitelji sporta pozvani su na edukativno predavanje dr. Pere Kuterovca (našeg proslavljenog kondicijskog trenera s titulom najboljeg kondicijskog trenera Europe i Hrvatske te osvajača olimpijskih medalja s hrvatskim ekipama i sportašima), u ponedjeljak 23. 09. 2019. u 18,15 sati u POP UP kinu na Autobusnom kolodvoru Samobor.

Tema predavanja:
Kineziološki operateri za dobne skupine u različitim sportovima
Kondicijska priprema mlađih dobnih kategorija


Srijeda 25. 09. 2019. u 19 sati

Film – Hrvatske sportske legende – 120 godina hrvatskog sporta bit će prokazan u samoborskom kinu od 19 sati, a ulaz je slobodan.

Naš poznati redatelj Jakov Sedlar prikazao je u filmu “Hrvatske sportske legende” povijest sporta Hrvatske od olimpijske bronce Milana Neralića na OI u Parizu 1900. do osvajanja Davis Cupa 2018.

Znamo da je hrvatski sport je ostvarivao fenomenalne uspjehe tijekom svoje povijesti. Zahtjevno je sve to sublimirati u jedan film, ali sve što je bitno u hrvatskom sportu prikazano je u tom filmu.

Veliki posao je obavio i Nino Škrabe koji je napisao tekst, a također je ogroman i zahtjevan bio istraživački posao kad se radi o arhivskim materijalima. Bitan dio filma su izjave važnih i bitnih osoba. U filmu govore Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Zlatko Dalić, Ćiro Blažević, Janica Kostelić, Goran Ivanišević, Sandra Perković, Ivano Balić, Ozren Bonačić… Govore i Mirko Barišić, predsjednik Dinama, Anton Kikaš u ime iseljene sportske Hrvatske koja je sve vrijeme pratila hrvatski sport. Tako da je film kombinacija izjava i svega onoga što se događalo kroz povijest.

Na projekciju filma dobrodošli su svi ljubitelji sporta!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.