Najnovije
Motokros, nogomet, trčanje… (5. kolovoza 2020. 12:39)
Jedna novozaražena osoba u Samoboru (5. kolovoza 2020. 11:37)
Slavimo u zahvalnosti (5. kolovoza 2020. 11:08)
Slavimo Dan hrvatske pobjede… (5. kolovoza 2020. 10:04)
Priča o aktualnim gradskim gradilištima (4. kolovoza 2020. 16:36)
Spomen na dan ponosa i slave (4. kolovoza 2020. 10:56)
Zamjenski termin odvoza komunalnog otpada (4. kolovoza 2020. 08:38)
Poginuo pješak na “betonki” (3. kolovoza 2020. 14:29)

Svetonedeljski Newlight ide dalje

17. rujna 2019.
Komentari isključeni
534 Pregleda

Do kraja godine Grad Sveta Nedelja trebao bi završiti i s drugom fazom modernizacije javne gradske rasvjete jer je danas za nastavak projekta Newlight u Svetoj Nedelji svečano potpisan Ugovor o nabavi i ugradnji nove potrebne robe. Cijeli Newlight projekt u Svetoj Nedelji vrijedan je milijun i 368 tisuća kuna bez PDV-a, a cjelokupan iznos osiguran je u gradskom proračunu – istaknuo je prigodom potpisivanja ugovora s direktoricom tvrtke Elektro-energetika, Anjom Katalinić, svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec. Objasnio je da je to bio najjednostavniji i najbrži put za rekonstrukciju javnih rasvjetnih tijela na području grada. -Prvom etapom ovog projekta bila je obuhvaćena zamjena lampi na svim glavnim i županijskim prometnicama, a drugom će biti obuhvaćeno 30-ak sporednih ulica koje vode prema školama, vrtićima i drugim javnim ustanovama i institucijama, a vežu se na glavne prometnice – dodao je Zurovec.

Riječ je o zamjeni postojeća 444 rasvjetna tijela na tim lokacijama, uz ugradnju novih 200 LED dioda, čime će se broj lampi povećati na 644, a povećat će se i sigurnost u odvijanju prometa te ostvariti uštede od oko 32 posto u potrošnji električne energije. -Grad će ujedno ljepše izgledati, a svjetlosno onečišćenje bit će manje – objasnio je Dario Zurovec. Povrat investicije očekuje se unutar 5 godina.

Projekt je dodatno obrazložio stručni suradnik za komunalne djelatnosti Damir Zurovec, istaknuvši kako se modernizacija javne rasvjete izvodi i radi usklađivanja s normiranim svjetlotehničkim parametrima. Damir Zurovec je još naglasio da će se u 21 sat rasvjeta smanjivati na 70 posto, a u ponoć na 50 posto nominalnog toka.

U drugoj etapi rekonstrukcijom svetonedeljske javne rasvjete bit će obuhvaćene sljedeće ulice: u Strmcu Vladimira Nazora, Obrtnička i Zagorska, u Orešju Selčica, Klest, Marije Jurić Zagorke, Nikole Tesle i Ivana Gundulića, u Bestovju, Novakima i Rakitju Ulica Braće Ribar, Školska, Klanjec, Videkovići i Rakitska, u Svetoj Nedelji i na Svetonedeljskom bregu Ulica Marijana Stilinovića i Vladimira Nazora, u Jagnjić Dolu Ivanska, cijela Mala Gorica i cijelo Brezje, u Kerestincu Ulica Mate Lovraka, Purgarija i Dekanići te u Novakima još i Siget, Novačka i Rakitska, a u Rakitju Zagrebačka, Radnička i Novačka ulica.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.