Besplatni pregledi kože

16. rujna 2019.
Komentari isključeni
448 Pregleda

Zagrebačka županija nastavlja i u rujnu te listopadu sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na više lokacija na svom području.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije. Na našem području besplatni pregledi obavljat će se u Bregani u ljekarni na adresi Samboroska 12, 24. rujna, u ljekarni na središnjem samoborskom Trgu kralja Tomislava broj 11, 3. listopada, te u ljekarni u Gakevoj ulici 37., 21. listopada.

Svi građani koji žele besplatan pregled moraju telefonski na brojeve ljekarni rezervirati termin, a raspored besplatnih pregleda ranog otkrivanja melanoma može se naći i na web stranicama Županije.

Inače, za provođenje ovog preventivnog programa Zagrebačka je županije u ovoj godini osigurala 70 tisuća kuna. Program se provodi šestu godinu za redom, a samo u prošloj godini pregledano je preko 560 osoba, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.