Ljubitelji nordijskog hodanja okupili se na festivalu u Samoboru

14. rujna 2019.
Komentari isključeni
675 Pregleda

U organizaciji Društva za športsku rekreaciju “Šport za sve” danas se u našem gradu održava prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja pod nazivom “Ususret zdravlju”.

Sudionici iz Samobora, Zagreba, Karlovca, Varaždina i drugih gradova Hrvatske te iz Slovenije, njih oko 250, okupili su se ispred Centra za mlade, otkuda su nakon razgibavanja krenuli predviđenim stazama.

Svaki sudionik odabrao je jednu od 3 staze različite duljine i težine, a svaka od staza ima i svog voditelja nordijskog hodanja od starta do cilja.

“Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina. Za razliku od normalnog hodanja više aktivira gornje ekstremitete, jer zahtjeva posebne štapove za provedbu aktivnosti pa se time i troši više energije i kalorija. Uz to, nordijsko hodanje je jednostavno, jeftino i boravi se na svježem zraku pa se sve više ljudi u Hrvatskoj odlučuje za ovu aktivnost” – kaže tajnica Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Valentina Novosel Kukolja.

Festival podupiru Samoborski športski savez, Turistička zajednica Grada Samobora, Hrvatski savez nordijskog hodanja i Gradsko društvo Crvenog križa, čiji su volonteri zajedno s ravnateljicom GD Crvenog križa Anicom Francetić Kufrin, građanima mjerili tlak i razinu šećera u krvi, zdravstveno ih savjetovali, a ujedno i obilježili Svjetski dan prve pomoći.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.