U Svetoj Nedelji otvoren dislocirani studij sestrinstva

12. rujna 2019.
Komentari isključeni
3.084 Pregleda

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Svete Nedelje danas je svečano otvoren dislocirani studij sestrinstva koji provodi Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Sveučilišta u Osijeku. Svečanom otvorenju nazočili su gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, njegova zamjenica Marija Hršak, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku Aleksandar Včev, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i razvoj Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku Ivan Miloloža, voditelj studija sestrinstva Igor Filipčić i koordinatorica studija Kristina Bosak.

Gradonačelnik Dario Zurovec pohvalio je projekt te naglasio važnost i ulogu ulaganja u sustav školstva i obrazovanja. -Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim mikroprimjerom pokazati da je ovakva suradnja grada i visokoobrazovne ustanove moguća kada postoji inicijativa i dobra volja. Ovim potezom želimo dati priliku medicinskim profesionalcima da se školuju te im pružiti okvire za rast i usavršavanje. Pozivam i druge gradove i općine da se povedu našim primjerom jer ne želimo vidjeti kako naše medicinske sestre sreću traže izvan granica Hrvatske -istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Dislocirani studij sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo otvorit će svoja vrata studentima u Svetoj Nedelji već početkom listopada, u sklopu nove akademske godine 2019./2020. Predavanja će se održavati u prostorima Gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5 u Svetoj Nedelji.

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku, profesor doktor Aleksandar Včev izrazio je svoje zadovoljstvo proširenjem programa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. -Otvaranjem ovog studija Sveta Nedelja postaje sveučilišni grad, a naš fakultet dobiva pravu podršku kada je u pitanju administracija i provedba programa. Naši studenti imat će pristup najnovijim znanjima iz struke, a nadamo se da će ih to inspirirati na rad i ostanak u vlastitoj domovini, iako je potreba za medicinskim stručnjacima velika diljem svijeta – istaknuo je dekan Včev.

Voditelj studija profesor doktor Igor Filipčić ravnatelj je Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan” koja je jedna od etabliranih zdravstvenih ustanova u kojima će studenti obavljati praktični dio školovanja te tako steći iskustvo potrebno za rad u struci, dok stručnost programa garantiraju i brojni drugi stručnjaci poput profesora doktora Dragana Schwarza, ravnatelja Radiochirurgije Zagreb, koja je također dio ovog studija.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.