Sigurno u školu s HAK-om

12. rujna 2019.
Komentari isključeni
318 Pregleda

Autoklub Samobor koji djeluje pod okriljem HAK-a danas je darivao prvašiće u Osnovnoj školi Bogumila Tonija. S ciljem da prvašiće upute na sigurno ponašanje u prometu predstavnici Autokluba Samobor, Franjo Bašić i Stjepan Črnjak podijelili su prvašićima reflektirajući ruksak s brošurama o prometnoj kulturi i prometnim pravilima, majicom, bojankom, olovkom i ravnalom.

Franjo Bašić poželio je prvašićima uspješno školovanje te poručio neka dobivene brošure prouče s roditeljima, a kako bi što više naučili o prometu te bili što sigurniji sudionici u prometu. Zahvalio je i učiteljicama prvašića Ireni Dražić i Snježani Škiljan, a pored matične škole Bogumila Tonija, predstavnici Autokluba Samobor posjetili su i prvašiće u područnim školama Mirnovec i Farkaševac.

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima već godinama organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju „Sigurno u školu s HAK-om“.

Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Rečenom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Veliki broj tih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost.

Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“  organizira se u brojnim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.