Kultni “Vilček” proslavio prvih 50 godina

12. rujna 2019.
Komentari isključeni
831 Pregleda

Nekoliko stotina Samoboraca, Jaskanaca, Zagrepčana, ali i gostiju iz cijele Hrvatske pristiglo je prošloga tjedna čestitati prvih 50 godina kultnog restorana „Vilibald“.

Slavljenički tjedan kulminirao je proslavom 5. rujna na koju i nije bilo posebno pozvanih – navratili su stari znanci i prijatelji i rado se prisjetili nekih starih vremena.

Kako „Vilček“ jednako svojataju i Samoborci i Jaskanci, dragi gosti bili su jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar te zamjenik samoborskog gradonačelnika Željko Stanec sa suradnicima.

Restoran Vilibald u vlasništvu je obitelji Aralica od 1. rujna 1969. godine.

Priče o Vilčeku kao kultnom okupljalištu jugoslavenske i hrvatske estrade i danas kruže. Između ostalih, ovdje su nastupali Vlado Kalember, Srebrna krila, Tomislav Ivčić, Zdenka Kovačiček, Crveni koralji, Jasna Zlokić, Žarko i Darko Domjan i mnogi drugi.

Na plesnjacima kod Vilčeka rodila su se brojna prijateljstva i ljubavi, a prijateljsko ozračje, domaća hrana i „štimung“ nastoji se očuvati i danas.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.