Sanoborka gljivarijada ove se godine održava na Budinjaku

11. rujna 2019.
Komentari isključeni
612 Pregleda

Sanoborska gljivarijada “Vlovi sunčanicu” održat će se dolazeće subote, 14. rujna u Eko centru u Budinjaku. Manifestaciju priređuje Gljivarska udruga Sunčanica, a i ove se godine očekuje velik broj gljivara iz svih krajeva Hrvatske koji će se natjecati u više kategorija : “Uberi najlepšu glivu” , “Imaj najbolju košaru”,”Budi najekipa”,”Budi najstariji učesnik” i “Vlovi najlepšu sunačnicu”.

Dobrodošli su i posjetitelji koji će s gljivarima brati gljive te puno naučiti o tim ukusnim šumskim plodovima.

Manifestacija se prijašnjih godina održavala na trgu kod pošte u Samoboru, no sada su organizatori odlučili manifestaciju preseliti na Budinjak, zbog blizine samoborskog i žumberačkog područja na kojima rastu gljive.

Gljivarsko druženje počinje u 9 sati okupljanjem sudionika, potom se u 10 sati kreće u branje gljiva, a natjecateljski dio programa počinje u 13:30 sati i traje do 15 sati kada je dodjela zahvalnica i nagrada. Druženje uz gljivarski kotlić i ostale delicije potrajat će sve do 22 sata.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.