Samobor obilježava Hrvatski olimpijski dan

10. rujna 2019.
Komentari isključeni
878 Pregleda

Samoborski športski savez, u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, i ove godine organizira sportsko-edukativni projekt pod nazivom “Hrvatski olimpijski dan“.

Održat će se u petak od 10 do 12 sati na sportskim terenima Osnovne škole Bogumila Tonija. Tamo će svi Samoborci, a prije svega školarci i mladi, imati priliku, uz druženje sa sportašima, upoznati različite sportove.

Cilj programa je masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima, posebno kod mladih.

Hrvatski olimpijski dan ove će se godine obilježiti u suradnji s 20- tak udruga iz članstva Samoborskog športskog saveza, a svaki klub ima 5 minuta za prezentaciju svog sporta. Osim toga, Samoborski športski savez dao je izraditi brošuru “Postani sportaš” koju će svaki školarac od 1. do 4. razreda osnovnih škola i predškolarci u vrtićima u Gradu Samoboru dobiti kroz promotivnu akciju kroz mjesec rujan.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.