Treća sreća

9. rujna 2019.
Komentari isključeni
702 Pregleda

Još jedno kup natjecanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bobovica, 18. po redu, okupilo je jučer čak 34 ekipe iz našeg užeg i šireg orkuženja, koje su u poludnevnom događanju na poligonu pokraj vatroganog doma pokazale koliko su vješte.

Po kategorijama, među djevojčicama od 6 do 12 godina, u konkurenciji 6 ekipa, prva je bila Pregrada, drugi Dubrovčak Lijevi, a treće Galgovo. Kod dječaka iste dobi natjecalo se 16 ekipa. Prvo mjesto osvojilo je Drenje, drugo Bijela Gorica, a treće Molvice. Od djevojaka starosti od 12 do 16 godina nastupila je samo jedna ekipa – Dubrovčaka Lijevog, a u kategoriji dječaka 7 ekipa, među kojima je najbolja bila Stubička Slatina, drugi je bio Pavučnjak, a treći Piškurevci iz okolice Đakova. U natjecanju A i B ekipa odraslih, između 4, najbolji je bio Vatrogasac Strmec, pa Bobovac te Marija Magdalena.

Najviše adrenalina izavalo je povlačenje užeta kod najmlađih, uz zdušno bodrenje njihovih voditelja i publike. Kod dječaka najjači su bili Galgovčani za kojima nisu zaostajale ni njihove djevojčice koje je u završnom povlačenju zamalo pobijedila ekipa Dubrovčaka Lijevog iz okolice Ivanić-Grada.

Vatrogasnom kupu u Bobovici, koji je u srpnju čak dvaput odgođen zbog lošeg vremena, nazočio je i zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Uz ukusnu hranu i piće vatrogasna zabava nakon natjecanja protekla je uz domaći band Stare kočije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.