Nakon spačekista – vespaši!

7. rujna 2019.
Komentari isključeni
718 Pregleda

Nakon spačekista, Samobor su danas, u subotu, 7. rujna, nakratko “okupirali” vespaši. Dio trodnevnog zagrebačkog susreta i druženja ljubitelja i vlasnika Vespi – CroVespa 2019. “doselio” je oko podneva i u naš grad sa svim svojim sudionicima, njih oko 300, iz cijele Hrvatske te Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Velike Britanije, Irske, Njemačke, Mađarske i Češke. Ovdje će provesti oko 2 sata uživajući u samoborskim ljepotama, znamenitostima i gastronomiji za što su se pobrinuli Grad Samobor i Turistička zajednica. Organizatori susreta su Vespa klub Zagreb i Vespa klub Hrvatska.

Predsjednik Vespa kluba Zagreb Saša Nikolić nam je rekao da je ovdje najviše vespaša iz našeg okruženja, a u Samoboru su već treći put jer je izlet u našu sredinu bio organiziran za sve ljubitelje vespi i na prethodna dva zagrebačka susreta. Cro Vespa je – napominje Nikolić – središnji nacionalni susret koji se već godinama priređuje druge rujanske nedjelje, a Samobor nas – kaže – uvijek lijepo dočeka i ugosti.

Do 14 sati na Trgu kralja Tomislava mogu se razgledati različiti modeli vespi, od onih najstarijih iz 50-ih godina prošlog stoljeća do najnovijih što se tiče godine njihove proizvodnje. -Ove starije modele mnogi su dovezli ovdje na prikolicama kako bi ih pokazali drugim ljubiteljima vespi i građanima Zagreba i Samobora – ističe Saša Nikolić dodajući da je zaljubljenost u vespe stil života, nešto kao i kod spačekista na čijem su samoborskom susretu vespaši bili gosti.

Druženje zaljubljenika u vespe u Samoboru nastavit će se na Etno farmi Mirnovec gdje je za sve organiziran ručak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.