U Samoboru 360 prvašića, troje više nego lani!

6. rujna 2019.
Komentari isključeni
575 Pregleda

U ponedjeljak, 9. rujna, počinje nova školska godine, a u samoborske osnovne škole krenut će 360 prvašića, što je troje više, nego lani. Svih pet samoborskih osnovnih škola ukupno pohađa preko 3000 učenika i svi oni će i ove godine dobiti besplatne udžbenike i radne bilježnice.

Udžbenike su kupili Grad Samobor i Ministarstvo znanosti i obrazovanja dok su Zagrebačka županija, kao i Grad Samobor osigurali sredstva za kupnju radnih bilježnica i dodatnih nastavnih pomagala.

Prvog dana nove školske godine prvašiće u samoborskim osnovnim školama posjetit će i uspjeh im u školovanju poželjeti predstavnici Grada Samobora, koji su za njih pripremili i progodne darove.

Prijem za prvašiće u OŠ Bogumil Toni je u 10 sati, a od predstavnika Grada nazočit će predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić. U ostalim osnovnim školama prijem je u 11 sati, a od predstavnika Grada dolaze u OŠ Samobor, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, u OŠ Milana Langa u Bregani, stručni savjetnik u Odjelu za društvene djelatnosti Marijan Kižlin, u OŠ Rude, pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, a u OŠ Mihaela Šiloboda, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.

S početkom nove školske godine povećava se broj svih sudionika u prometu, osobito pješaka, zato iz Grada Samobora i samoborske policije apeliraju na vozače da opreznije voze u blizini škola, a posebice da pripaze na prvašiće. Upravo oni zahtijevaju najveću pozornost vozača, jer u kratko vrijeme moraju svladati osnove i pravila sigurnog sudjelovanja i ponašanja u prometu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.