Dokumentarac “Glavu dole, ruke na leđa” stigao i u Samobor

5. rujna 2019.
Komentari isključeni
358 Pregleda

U dvorani samoborske Gimnazije Antuna Gustava Matoša sutra će, u petak, 6. rujna, u 19 sati besplatno biti prikazan potresni dokumentarno-igrani film “Glavu dolje, ruke na leđa”, autora, scenarista i producenta Stipe Majića Pipe. Filmska radnja obrađuje zadnje dane prije pada Vukovara u Domovinskom ratu – vrijeđanja, maltretiranja, zarobljavanja i odvođenja hrvatskih zatočenika u srpske koncentracijske logore. Iako se radi o zločinima za koje do danas nitko nije odgovarao, cilj filma nije da bilo koga osudi već da bude svjedočanstvo tog vremena. Za projekciju, čiji će gost biti Predrag Peđa Mišić, vukovarski branitelj i zatočenik logora u Srijemskoj Mitrovici, pobrinula se Udruga Hrvatski domobran.

Dan poslije, u subotu, 7. rujna, isti će film biti prikazan i u Domu Tigrova Rakitje, također od 19 sati uz besplatan ulaz.

Razgovor s Predragom Peđom Mišićem u povodu prikazivanja filma poslušajte sutra, u petak, 6. rujna u 16 sati u programu Radio Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.