Članovi reprezentacije uoči puta u Japan

Karate reprezentativci otputovali u Japan

30. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
728 Pregleda

Hrvatska karate reprezentacija otputovala je jučer na šestodnevne pripreme u japanski grad Tokamachi. Riječ je o uspješnoj suradnji Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i grada Tokamachija koji je hrvatskoj sportskoj javnosti ostao u izuzetno lijepom sjećanju ugostivši Vatrene na SP 2002. Suradnja je ostvarena i uz nesebičnu pomoć japanskog Veleposlanstva u RH.

Hrvatski karatisti u Tokamachiju će se pripremati zajedno s japanskom nacionalnom vrstom, što doista nije uobičajena pojava, osobito prema načinu kako se njihova selekcija priprema prema posebnom programu u tom sportu.

“S idejom smo krenuli još prije godinu dana, usuglašavajući realizaciju takvog jednog opsežnog projekta. Ovom prigodom još jednom se zahvaljujem japanskom Veleposlanstvu u našoj zemlji, koje je pomoglo da se Japanska karate federacija na kraju odluči i odobri da njihovi natjecatelji treniraju zajedno s našima. Otišla je praktički seniorska A reprezentacija, ne samo najozbiljniji kandidati za nastup na OI u Tokiju sljedeće godine i zbog toga sam izuzetno sretan. Time smo počeli sveobuhvatan ciklus priprema za velika natjecanja koja slijede”, naglasio je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Hrvatska karate vrste ostat će u Japanu i nakon priprema s obzirom da se ubrzo u Tokiju održava i turnir Svjetske karate lige.

Na put su iz Zagreba krenuli  Ivan i Anđelo Kvesić, Boran Berak, Stjepan Štimac, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Jelena Pehar, Alessandra Hasani, Ana Lenard, Lucija Lesjak i izbornik Dubravko Kolec, a u Tokiju će im se naknadno pridružiti Ivan Martinac i trener nacionalne selekcije Danijel Vučić.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.