Zašto je umjetna trava postavljena na dječjem igralištu?

26. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
2.487 Pregleda

Zbog pojačanog interesa građana i njihovih upita vezanih za obnovu dječjeg igrališta na Trgu Matice hrvatske, iz Grada su poslali priopćenje u kojem pojašnjavaju zašto je postavljena umjetna trava.

“Obnovi dječjeg igrališta pristupilo se isključivo radi povećanja sigurnosti korisnika, naših najmlađih sugrađana. Zadnjom sanacijom dječjeg igrališta, 2014. godine na dijelovima oko samih igrala je postavljena takozvana antitraumatska podloga iz sigurnosnih razloga, dok su dijelovi oko staze od betonskih opločnika u obliku violinskog ključa ostali travnati, no unazad nekoliko godina to postaje neprimjereno rješenje i podloga se obzirom na konstantnu i veliku cirkulaciju djece pretvara u zemlju i blato. Nakon učestalih upita građana, pristupa se sanaciji i trajnijem rješenju u vidu umjetne trave.Odabrana je vrsta umjetne trave sukladno namjeni za korištenje na dječjim igralištima, a ista se ne postavlja umjesto antitraumatskih podloga u sigurnosnoj zoni oko samih igrala, već na ostale sporne dijelove igrališne površine. Radi se umjetnoj travi koja je 100% europski proizvod što znači da je i proizvedena u Europi od europskih sirovina te zadovoljava sve europske sigurnosne norme i standarde. Ne goriva je, nije bojana dakle ne sadrži ni olovo ni kadmij te stoga nije opasna za djecu. Radovi teku prema planu, a završetak se očekuje do početka rujna, stoga zahvaljujemo građanima na iskazanom razumijevanju” – priopćili su iz Grada Samobora.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.