Detalj s utakmice Rudar - Zamet (fotografija preuzeta s facebooka RK Rudar)

Rudari se pripremaju za novu sezonu

26. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
817 Pregleda

U „Rudaru“ su se zahuktale pripreme za novu natjecateljsku sezonu u kojoj se očekuje dodatni kavalitetni iskorak u radu i rezultatima svih selekcija kluba. Prvi su s pripremama za novu natjecateljsku sezonu u 1. HRL Sjever započeli seniori kluba, a u odnosu na prethodnu sezonu s novim stručnim stožerom i podosta izmjenjenim igračkim kadrom.

Pod vodstvom novog trenera Zvonimira Bilića i njegovog pomoćnika Tomislava Brnasa koji na raspolaganju imaju dvadeset igrača pripreme su započele 12. kolovoza, a u odnosu na prethodnu sezonu u dresu „Rudara“ nećemo gldati Mateja Štajnklera, Lovru Gaću, Martina Vrpoljca, Maria Mustapića i Tomislava Buhiničeka. Prvoj ekipi su priključeni mladi i talentirani Ivan Družinec, Fabijan Kušić, Petar Karlo Lucević i Matija Kuhar te nešto stariji Darijo Kišiček. Punom treningu uskoro bi se trebali priključiti vratari Filip Cvetković i Antonio Otmačić koji se uspješno oporavljaju nakon težih ozljeda te se u klubu nadaju da će brzo doseći natjecateljsku formu čime bi se dugotrajno riješila ova osjetljiva pozicija u momčadi. Do početka ligaških iskušenja koja započinju 15. rujna, kada „Rudari“ na svom parketu dočekuju ekipu „Vidovca“, ostalo je dovoljno vremena da se provede planirano kako bi ekipa ušla spremna u još jednu uzbudljivu, nadamo se i rezultatski uspješnu natjecateljsku sezonu.

I mlađe selekcije kluba marljivo se pripremaju za novu sezonu, a uz redovne treninge u planu je sudjelovanje i na nekoliko pripremnih turnira. Prvi u nizu je na rasporedu 31. kolovoza kada kadetima i mlađim kadetima „Rudara“ u goste dolaze vršnjaci iz Pic Szegeda, Karlovca, Čakovca i Ludbrega. Dugogodišnja sportska suradnja s rukometnim velikanom Pick Szegedom nastavljena je i ove godine pa će gosti iz Mađarske tijekom petka i nedjelje odigrati prijateljske susrete sa svojim domaćinima, a u subotu je na rasporedu turnir na kojem će u kategoriji kadeta nastupiti Karlovac, Ludbreg, Pic Szeged i domaćin Rudar dok će u kategoriji mlađih kadeta nastupiti Karlovac, Čakovec, Pic Szeged i domaćini. Iste selekcije „Rudara“ već naredni vikend sudjeluju na međunarodnom turniru u Ludbregu. U novu sezonu ekipa kadeta ulazi s ambicijom da kroz natjecanje u 1.Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi u konkurenciji 24 momčadi izbori plasman među osam prvoplasiranih ekipa čime bi stekla pravo nastupa na Završnici PH, dok ekipa mlađih kadeta nakon fanatstičnog uspjeha i osvajanja trećeg mjesta na Završnici PH i u narednoj sezoni želi ponoviti lanjski rezultat.

Selekcije dječaka „A“ i „B“ također su započele s pripremama za narednu sezonu koja počinje 21. rujna, a želja svih u klubu je da obje ekipe u svojim ligaškim natjecanjima ponove rezultate iz prethodne sezone i osiguraju nastup na Zvršnici PH. Rad s najmlađim kategorijama u klubu i vođenje škole rukometa u novoj sezoni povjerena je prof. Hrvoju Štiboharu što je još jedan jamac kontinuiranog procesa stvaranja kvalitetnog vlastitog igračkog kadra. Škola rukometa i treninzi minića započinju 9. rujna.

Dario Gaća

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.