Vjernici se oprostili od župnika Davora Štuljana

26. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
1.227 Pregleda

Župljani župe svete Anastazije, na nedjeljnom euharistijskom slavlju u 11 sati, oprostili su se od dosadašnjeg župnika prečasnog Davora Štuljana te mu ujedno zahvalili na godinama koje je proveo u Samoboru, služeći ovdje Bogu i ljudima.

Svetu misu preč. Štuljan predvodio je u zajedništvu s kapelanom Kristijanom Tušekom, gvardijanom samoborskog franjevačkog samostana fra Nikolom Vukojom te umirovljenim svećenicima Josipom Dumbovićem i Pavlom Kunštekom, koji su u proteklim godinama pastoralno pomagali u župi. Prečasni Štuljan došao je u Samobor u kolovozu 2013. godine te je uz službu samoborskog župnika bio ujedno i dekan Samoborsko-okićkog dekanata.

Na misi su se okupili članovi zborova, zajednica, bratovština i udruga koje djeluju na području župe i grada, kao i mnoštvo ostalih vjernika.

Na kraju mise, kapelan Tušek pročitao je Dekret zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, kojim se dosadašnji župnik Štuljan razrješuje župničke službe u Samoboru.

U ime Udruge 151. samoborska brigada riječi zahvale izrekao je predsjednik Rudolf Jedvaj, a u ime svih župljana Dragica Sertić. Podsjetila je na mnoge duhovne i materijalne aktivnosti kojima je preč. Štuljan izgrađivao samoborsku župnu zajednicu i tako ostavio ovdje neizbrisiv trag.

Svetu misu pjevanjem je uveličao zbor mladih pod ravnanjem Ivana Gajšaka.

Lovorka Grbac

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.