Četrdeset godina bračnog zajedništva!

26. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
751 Pregleda

Kapelu svetog Antuna Padovasnkoga u naselju Gradna u samoborskoj župi svete Anastazije, u subotu 24. rujna, ispunila je molitva i pjesma obitelji Šarić. Naime, Marijan i Dana Šarić, svečanom svetom misom koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić, proslavili su četrdeset godina braka.

U propovijedi je biskup zahvalo supružnicima što su kroz nevolje i radosti života ostali vjerni izgovorenoj riječi i bračnim obećanjima, danim prilikom sklapanja braka… Svoj su život živjeli u velikom pouzdanju u Boga i zato ih je nagradio darom života.

Marijan i Dana na svijet su donijeli jedanaestero djece. Troje ih je već zasnovalo svoje obitelji te sada imaju i sedam unučadi. Oboje su kroz svoj zajednički život i rad mnogo doprinijeli svjedočenju vjere i služenju Crkvi: Marijan radeći dugi niz godina na Nadbiskupskom duhovnom stolu, a Dana odgajajući djecu i dajući sebe za obitelj. Svoju marljivost i vjernost Bogu prenijeli su i na svoju djecu, koja su aktivna u samoborskoj župi, posebno u zajednici i zboru mladih.

Lovorka Grbac

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.