Preko 3 milijuna kuna za programe u kulturi

21. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
861 Pregleda

Zagrebačka županija izdvojit će gotovo 3,2 milijuna kuna za programe u kulturi u 2019. godine.

Temeljem javnog natječaja, koji je objavljen početkom travnja ove godine dodijelit će se 289.500 kuna za 13 programa iz knjižnične djelatnosti. Dodijeljena sredstva namijenjena su uglavnom za nabavu novog fonda zavičajnih zbirki.

Za 45 programa iz izdavačke djelatnosti dodijelit će se 326.000 kuna. Sufinanciraju se pojedina izdanja koja se odnose na očuvanje baštine, povijest i kulturu te na taj način pridonose upoznavanju županije i očuvanju tradicije, ali i književna izdanja neprofitnih organizacija ili društava te izdanja novih kvalitetnih i značajnih suvremenih pisaca s područja Zagrebačke županije.

Za 106 manifestacija u kulturi dodijelit će se 873.500 kuna. To su uglavnom neprofitni programi u kulturi te tradicionalne priredbe i manifestacije od značaja na županijskoj, odnosno državnoj razini.
Za 58 programa iz amaterizma osigurano je 275.000 kuna.

Sredstva su usmjerena većim dijelom na praćenje rada kulturno umjetničkih društava, amaterskih kazališta, folklornih i glazbenih društava.

Dodijelit će se i 434.200 kuna za muzejsko–galerijsku djelatnost kao i nešto više od milijun kuna za zaštitu spomenika.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.