Gorjela prizemnica u Galgovu!

21. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
1.017 Pregleda

Jutros u 5:36 sati, dežurni u Vatrogasnom operativnom centru Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora zaprimio je dojavu građana o pojavi dima iz kuće u Galgovu, ulica prema Rakovom Potoku, Zagrebačka 45.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora na mjesto intervencije su stigli u 5:49 sati s dva vatrogasna vozila i troje vatrogasaca, te utvrdili da je u drvenoj vikend kući prizemnici došlo do požara u prizemlju objekta , koji se proširio na krovište.

Odmah su pristupili gašenju požara unutarnjom navalom, no posao im je bio otežan zbog visoke temperature i velike zadimljenosti, pa je zatražena dodatna pomoć u ljudstvu zbog gašenja preostalih žarišta i raskapanja nagorenih dijelova na objektu.

Uzbunjeno je Dobrovoljno vatrogasno društvo Galgovo, koje na požarište dolazi kombi vozilom i s pet vatrogasaca.
Zajedničkim snagama i kordiniranim djelovanjem vatrogasci su uspjeli ugasiti požar i spriječili njegovo širenje na ostatak prizemlja i krovište objekta, u kojem srećom nije bilo stradalih ljudi. Intervencija je završena oko 12 sati.

Objekt na kojem je nastao požar je drvena vikend kuća prizemnica veličine 10x12m, s drvenom krovnom konstrukcijom prekrivenom crijepom. Do požara je došlo u podrumu objekta, a potom se proširio na prizemlje i krovnu konstrukciju.

Uzrok požara nije utvrđen, no pretpostavlja se je da je do njega došlo zbog neispravnih električnih instalacija.
Uz vatrogasce su u intervenciji sudjelovali službenici Policijske postaje Samobor i djelatnici samoborskog pogona HEP-a.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.