Blagdan je Velike Gospe

15. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
501 Pregleda

Blagdan je Velike Gospe. Riječ je o svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, a nauk o uznesenju proglasio je 1950. godine Papa Pio XII. Na svetkovinu velik broj vjernika katolika hodočasti u mnogobrojna marijanska svetišta, a u Hrvatskoj su najpoznatija ona u Mariji Bistrici, na Trsatu te u Sinju i Aljmašu.Iz tog razloga iz HAK-a upozoravaju vozače na pojačan promet i moguće gužve na prilazima svetištima.

Središnja euharistija u samoborskoj Franjevačkoj crkvi Marijina Uznesenja bit će u 9 sati i 30 minuta, a predvodit će je samoborski župnik i dekan, prečasni Davor Štuljan, koji će se na taj način i od vjernika koji pohode franjevačku crkvu oprostiti jer potkraj ovog mjeseca odlazi na novu službu u Krapinu. Druga bogoslužja kod franjevaca danas su još u 11:30 i u 18 sati i 30 minuta. U župnoj crkvi svete Anastazije mise se danas služe još u 9:30 sati i u 19 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.