Priprema i proslava Velike Gospe

12. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
904 Pregleda

Danas počinje trodnevna duhovna priprava za proslavu najveće marijanske svetkovine, Velike Gospe. Odvijat će se u franjevačkoj crkvi u Samoboru, od danas, pa do srijede, uz molitvu krunice i misna slavlja s početkom u 18 sati.

Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavit će se u četvrtak u 30-ak nacionalnih svetišta diljem zemlje, od Marije Bistrice preko Trsata i Sinja, pa sve do Aljmaša.

Samborska franjevačka crkva, u kojoj se trenutno restaurira i velika zidna freska iz 1752. godine, slovenskog slikara Franje Jelovšeka, koja se nalazi u apsidi crkve iza glavnog oltara, a na kojoj je prikazano Marijino Uznesenje, posvećena je Blaženoj Djevici – zaštitnici i crkve i samostana. Zato će, bar što se našeg kraja tiče, tamo u četvrtak biti najsvečanije.

Središnja euharistija bit će u 9 sati i 30 minuta, a predvodit će je samoborski župnik i dekan, prečasni Davor Štuljan, koji će se na taj način i od vjernika koji pohode franjevačku crkvu oprostiti jer potkraj ovog mjeseca odlazi na novu službu u Krapinu. Druga bogoslužja kod franjevaca u četvrtak su u 7.30, 11.30 i 18 sati i 30 minuta.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.