Novi župnici u Samoboru i Lugu

9. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
1.944 Pregleda

Odlukom nadbiskupa Zagrebačke nadbiskupije, kardinala Josipa Bozanića, u samoborskoj i luškoj župi dolazi do promjena župnika. U župu Svete Anastazije u Samoboru, umjesto sadašnjeg župnika i dekana, prečasnog Davora Štuljana, dolazi novi župnik, velečasni Ivica Cik iz župe Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu. On je u svom poslanju već djelovao na području Samoborsko-okićkog dekanata i to u župi Svete Marije Okićke i u župi Svetog Martina biskupa. Svećenik Davor Štuljan preuzima svoju novu župu, Svetog Nikole biskupa u Krapini.

Od dosadašnjeg župnika Davora Štuljana Samoborci će se oprostiti na nedjeljnoj svetoj misi, 25. kolovoza u 11 sati, a novi župnik Ivica Cik u službu će biti uveden u nedjelju, 1. rujna.

U župu Svetog Ivana Krstitelja u Lugu na mjesto dosadašnjeg župnika, velečasnog Mladena Sinkovića, iz Velikog Trgovišća dolazi velečasni Josip Čulig, koji je 3 godine (od 2014. do 2016.) bio kapelan u samoborskoj župi. Velečasni Čulig ujedno će upravljati i župom Duha Svetoga u Noršić Selu. Svećenik Mladen Sinković na novu službu odlazi u župu Presvetog Trojstva u Moravče.

Velečasni Marko Toplak razriješen je službe župnog vikara u župi Blaženog Alojzija Stepinca u Bestovju – Novakima – Rakitju i u župi Svetog Ivana Krstitelja u Lugu te u župi Duha Svetoga u Noršić Selu i imenovan upraviteljem župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Maču.

Na mjesto župnog vikara u župu Blaženog Alojzija Stepinca i župu Uzvišenja svetog Križa u Kerestincu, u Svetonedeljskom dekanatu, dolazi velečasni Ivan Zovko.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.