Najnovije

“Prsten potpore” pomoćnicima u nastavi

8. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
665 Pregleda

U sklopu projekta “Prsten potpore” objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 155 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do sljedećeg petka, 16. kolovoza.

Projekt “Prsten potpore” financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.”. Zagrebačkoj županiji je za provedbu projekta u razdoblju od 2017. do 2020. godine iz fonda odobreno 10 milijuna nepovratnih kuna, dok ostatak sredstava u iznosu 8 milijuna i 845 i pol tisuća kuna osigurava Županija.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 29 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, na nepuno radno vrijeme tj. minimalno 20, a maksimalno 35 sati, odnosno na puno radno vrijeme.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za školsku godinu 2019.2020. i selektiraju kandidate.

Inače, projekt “Prsten potpore” u Zagrebačkoj županiji provodi se petu godinu uzastopce te raste brojem učenika i brojem pomoćnika te u vidu financiranja. U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 124 pomoćnika u nastavi za rad sa 138 učenika s teškoćama u razvoju u 37 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. (izvor: Zagrebačka županija)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.