Mirnovčani “zapalili” Vancouver

7. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
809 Pregleda

Na neslužbenom svjetskom prvenstvu u pyro-glazbenim vatrometima, održanom u Vancouveru, samoborska Mirnovec pirotehnika osvojila je, prema ocjeni publike, prvo mjesto, a prema prosudbi stručnog žirija drugo. U oštroj konkurenciji pirotehničkih velemajstora iz Indije i Kanade mirnovečki vatrometni dečki iskazali su se u najboljem svjetlu i oduševili brojno gledateljstvo.

Riječ je o pozivnom natjecanju – kaže autor i koreograf nagrađenog vatrometa Nikola Koletić, koji je iznimno zadovoljan jer je i ovo natjecanje potvrdilo da Mirnovec pirotehnika pripadama samom vrhu, odnosno eliti pirotehničkih timova koji sudjeluju na ovakvim velikim festivalima. Uz Nikolu, tehnički dio ekipi činili su Filip Devčić, Stjepan Župančić i Antonio Kotarski.

Nikola Koletić nam je još otkrio da je ovaj glazbeni vatromet trajao punih 25 minuta, bio je koncipiran kao tematski show ispunjen najpoznatijom glazbom iz novijih i starijih filmova svih žanrova holivudske produkcije, priprema za izvedbu trajala je puna 4 tjedna, a u 25 minuta samog vatrometa ispucano je oko 8 tisuća projektila.

(fotoografija preuzeta s www.mirnovec.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.