Spačeki otišli prema Dalmaciji i Slavoniji

5. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
1.405 Pregleda

Iako je 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru u subotu navečer formalno završen, i jučer je bilo živo u Kampu Spačeka. Dolazili su posjetitelji, radili ugostitelji, trgovalo se, a bilo je i zabavnog programa. Prema planu, u prijepodnevnim satima, na put su iz Samobora krenule dvije karavane Spačeka u organizaciji Hrvatskog 2CV Citroen kluba.

Jadranskom rutom uputilo se stotinjak spačekista prema moru preko Karlovca, pa do Ogulina i jezera Sabljaci te dalje prema Baškim Oštarijama do Biograda na moru s boravkom i odmorom od dva dana, pa nastavkom do konačnog cilja u Radošićima u Etno selu Škopljanci. Za njih je organizirano i završno parkiranje u Splitu, u petak na stadionu Hajduka na Poljudu, oko 12 sati.

Drugom rutom, onom kontinentalnom, karavana je krenula prema Zagorju do Bedekovčine, pa dalje do Marije Bistrice i Križevaca te Vrbovca, s nastavkom puta u smjeru Moslavine i preko Siska do Parka prirode Lonjsko polje. Za njih slijedi nastavak puta prema Slavoniji u kojoj će posjetiti Požegu, Kutjevo i Đakovo s ergelom lipicanaca. Organiziran je i završni susret u Osijeku, u petak, 9. kolovoza.

Naravno, puno je i onih koji su se zadržali još neko vrijeme u Samoboru, obilaze Zagreb ili putuju Hrvatskom u vlastitom aranžmanu.

Sretni dobitnici jučer su podizali i nagrade tombole u kojoj su sudjelovali svi sudionici ili nagrade i medalje osvojene na jednom od natjecanja. Vrijednu prvu nagradu tombole (rolling šasiju 4×4) dobio je broj 2412, a otišla je u Francusku Etienneu Musslinu.

Na odlasku su sudionici sa svih strana čestitali organizatorima i svima koji su se proteklih tjedan dana trudili da sve bude što bolje, da se, bez obzira na vremenske neprilike, održi pozitivna energija ovog međunarodnog susreta i druženja, na koje je došlo oko 3500 Citroenovih vozila s više od 10 tisuća ljudi.

Bilo je i onih koji nisu mogli doći ranije, ali su ipak došli, makar na kraj, da pozdrave prijatelje i sudjeluju u druženju. Među njima je i Thomas iz Švicarske, sa svojim obiteljskim Citroenom C4G iz 1932. godine, koji je odmah smjestio u Muzej Citroena, gdje mu je i mjesto. Svoju ljubav prema tom vozilu, u koje su ugrađeni samo originalni Citroenovi dijelovi i vremenu u kome je proizvedeno, potvrdio je i odgovarajućim odijevanjem i swing glazbom, koja se mogla čuti iz auta.

Podsjetimo, 23. svjetski susret spačeka u Samoboru ušao je među top 30 ovogodišnjih događanja Hrvatske, a i najveće je ovogodišnje događanje u Zagrebačkoj županiji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.