Pekarnica Noć i dan od danas i u Bregani

3. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
5.900 Pregleda

Pekarnice Noć i dan otvorile su svoj novi prodajni prostor na Tržnici u Bregani, koju su temeljito i preuredile, pa je od nekadašnjeg rugla ovo sada ponovno postalo ugodno mjesto i za kupovinu, ali i za zadržavanje mjesnog stanovništva. Vlasnik Gjemail Hazeraj za sve Bregančane priredio je danas svečano otvorenje uz jelo, piće i glazbu, a odmah su se mogli kupiti ukusni pekarski proizvodi. U ponudi pekarnice je i mliječni asortiman, bezalkoholna pića i sladoled.

-Ovdje sam već 23 godine i kad bih ovdje prolazio, primjećivao sam taj neuređen prostor, pa su mi mnogi govorili “daj to zemi i uredi” – kaže Gjemail Hazeraj i dodaje da ga je bilo malo strah ući u ovu investiciju, ali se uvjerio u to kako su ljudi u Bregani vrlo dragi i pristupačni i sada mu nije žao. Pekarnica će raditi od 6 do 23 sata, a prema potrebi i duže, a za praznike i blagdane radno vrijeme će se prilagođavati potrebama. -Na pomoći i susretljivosti zahvaljujem Gradu Samoboru, Komunalcu, dobrom građevinaru i stanovnicima Bregane – kaže Hazeraj kojemu je ovo, uz tri prodajna mjesta na području Samobora, drugi proizvodni pogon.

Bregančani su oduševljeni što ponovno i na tržnicu mogu u kupovinu, pa jedan od mještana, Nino Kožar, kaže kako je već bilo vrijeme da se zapušteno i devastirano zdanje, prepušteno zubu vremena, uredi nakon što dugi niz godina nikoga nikakvo ulaganje u tržnicu nije zanimalo i svi su samo gledali neki svoj uski interes. -Sada to izgleda fino i kulturno, uz kupovinu može se popiti i kava i nadam se da će se to vlasniku isplatiti – kaže Kožar. Mara Maroš iz Bregane kaže, pak, da su se mnogi nadali i malo većim zahvatima na tržnici, pa vjeruje da će i to ubrzo doći na red. -Pekara nam je potrebna, a potrebni bi nam bili i mesnica, voćarna, trgovina s tekstilom – smatra agilna Mara Maroš i najavljuje svoju osobnu borbu za izgradnju nove sportske dvorane u Bregani.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.