Otvorena prva brza punionica električnih vozila u Samoboru!

2. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
1.144 Pregleda

Danas je HEP pustio u Samoboru, na lokaciji pored novog autobusnog kolodvora, u pogon prvu brzu AC/DC punionicu električnih vozila.

Na punionici se istovremeno mogu puniti dva vozila, maksimalna snaga punjenja na DC kabelu je 50 kW, što znači da se električna vozila čije baterije podržavaju brzo punjenje mogu napuniti kroz 45 minuta. Punionica je postavljena u sklopu EAST-E projekta i jedna je od 82 punionice HEP-ova lanca punionica ELEN.

Cjelovit trošak postavljanja punionice (cca 500.000 kn) snosio je HEP. Punjenje na ELEN punionicama je za sada u razvojnoj fazi projekta i besplatno za sve korisnike. Dodatne informacije svi korisnici mogu dobiti na adresi elen@hep.hr.

Do konca godine HEP-ova će mreža, zajedno s već instaliranim punionicama imati više od stotinu punionica, optimalno razmještenih po cijeloj Hrvatskoj.

Inače za otvorenje nove punionice u Samoboru najzaslužniji je naš sugrađanin Josip Lebegner, a Grad Samobor je samo osigurao prostor na Autobusnom kolodvoru uz davanje pravoslužnosti HEP-u, te jedini uvjet da pravoslužnost traje dok je na tom mjestu punionica.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.