Bistričko hodočašće samoborskih župa

1. kolovoza 2019.
Komentari isključeni
442 Pregleda

Pred nama je samoborsko bistričko hodočašće triju župa, Svete Anastazije, Svetog Ivana Krstitelja i Krista Kralja. Na hodočašće u najveće nacionalno marijansko svetište u Mariji Bistrici sutra, u petak, 2. kolovoza nakon blagoslova u 17 sati kreću pješaci iz samoborske župe, a od 18 sati oni iz domaslovečke.

U subotu, 3. kolovoza poslijepodne u Mariji Bistrici će im se pridružiti ostali hodočasnici koji će tamo stići autobusima i osobnim vozilima. Priliku za osobnu ponožnost i sakrament ispovijedi imat će od 16 sati i 30 minuta, ulazna procesija u crkvu na otvorenom bit će u 17.30, a sveta misa u 19 sati. Nakon nje, oko 20 sati i 30 minuta, uslijedit će i križni put sa Službom svjetla, pa zahvalna procesija i povratak kućama oko 22 sata.

Završna zahvalna procesija za sve milosti Majke Božje bit će u Samoboru u ponedjeljak, 5. kolovoza, na državni praznik i blagdan Gospe Snježne, s početkom u 18 sati i 30 minuta. Krenut će iz Kompareove ulice šetnicom preko Trga Matice hrvatske, Kleščićeve ulice i Trga kralja Tomislava do Parka domovinske zahvalnosti u kojemu će biti i završno euharistijsko slavlje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.