Službenim otvorenjem susreti spačekista dobili potvrdu svog značaja

31. srpnja 2019.
Komentari isključeni
1.466 Pregleda

Nakon dvodnevnog okupljanja sudionika iz 34 zemlje cijeloga svijeta i već velikog broja aktivnosti tijekom trećeg dana 23. svjetskog susreta spačekista, večeras je ovo veliko događanje za naš grad, ali i cijelu zemlju, i svečano otvoreno u programskoj zoni kampa u kojemu boravi oko 3500 vozila s više od 10 tisuća ljudi. Uz bogatu ponudu hrane i pića za njih u gastro korneru, u kojemu mogu uživati u izvornoj hrvatskoj kuhinji Istre i Primorja, središnje Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, pod velikim šatorom hrana i piće nudi se i posjetiteljima. Oni u programsku zonu mogu ući uz kupnju ulaznice po cijeni od 30 kuna koja vrijedi za cjelodnevni boravak, već od 8 sati, pa do sljedećeg jutra, odnosno do kraja programa. Za djecu do 12 godina starosti ulaz je besplatan.

Večerašnje otvorenje susreta počelo je izvedbom hrvatske himne u posebnom aranžmanu za što su se pobrinule samoborske glazbene obitelji Novosel i Rimac. Potom je uslijedila prezentacija samoborskih kulturnjaka i zabavljača, Folklornog ansambla Mladost koji je u polusatnom programu oduševio mnoštvo okupljenih pod šatorom, baš kao i atraktivni artisti Žonglerske udruge Cirkultura i njihovi suradnici s dvije točke od po 15-ak minuta.

Pozdravni govor svima uime domaćina i organizatora uputio je predsjednik Organizacijskog odbora Susreta Darko Zornjak, a uime pokrovitelja manifestacije govorili su zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, direktorica županijske turističke zajednice Ivana Alilović i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

Darko Zornjak je zahvalio svima koji su omogućili da do ovog domaćinstva i organizacije dođe, a najviše volonterima bez kojih ostvarenje sna Hrvatskog 2CV kluba ne bi bilo moguće.

Sanja Horvat Iveković je rekla da su pripreme za ovo događanje trajale više od dvije godine i da su najzaslužniji za sve što se sada događa naši Samoborci koji su aktivni u klubu organizatora. -Samobor je kao Grad izrazito ponosan što je stao uz bok drugim europskim gradovima koji su bili ili će tek biti domaćini ovom susretu, a za Grad i Hrvatsku to je velika promocija – rekla je još Sanja Horvat Iveković.

Ivana Alilović je istaknula da je iznimno ponosana na to što se ovaj susret događa na području Zagrebačke županije u kojoj se sada nalazi gotovo cijeli svijet jer su na njemu zastupljene čak 34 zemlje i vjeruje da će dobar glas o Zagrebačkoj županiji koja nudi mnoštvo aktivnosti i atrakcija na kontinentu daleko doprijeti. -Želja nam je da ovakvih aktivnosti bude i dalje, ali ključ uspjeha u svemu je čovjek – istaknula je Ivana Alilović zahvalivši svim entuzijastima koji su se u ovo uključili.

Nadica Žužak je naglasila da je Zagrebačka županija i financijski, s 200 tisuća kuna, pomogla ovaj projekt, a pobrinula se da organizator i preko turističke zajednice dobije još 60 tisuća kuna. -Svjesni smo važnosti jednog ovakvog događanja, pa i preko naše turističke zajednice pružamo logističku potporu Susretu – zaključila je Nadica Žužak.

Večer završava koncertom samoborskog banda Karizma, odnosno Mihe i Miše.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.