Tužno sjećanje na Davora Vukasa

28. srpnja 2019.
Komentari isključeni
705 Pregleda

U današnje rano i tumurno nedjeljno jutro, na Trgu Davora Vukasa u Molvicama opkupili su se Molvičani koji su po 28. put došli odati počast i zahvaliti Davoru koji je kao pripadnik MUP-a, sa samo 20 godina, izgubio život u akciji obrane od napada neprijatelja u Strugi Banskoj nedaleko od Dvora na Uni. Bio je među prvim Samoborcima koji su stradali braneći domovinu, ali i svoj dom daleko od kućnog praga.

Koliko je živo sjećanje na Davora pokazao je i ovaj tužni skup potvrdivši da će spomen na tog heroja Domovinskog rata živjeti vječno.

Molvičanima, Davorovim roditeljima, rodbini i prijateljima, pridružili su se i gotovo svi članovi DVD-a Molvice, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora i potpredsjednik Gradskog vijeća Samobora Vinko Jaklenec, član kolegija gradonačelnika Tomo Jandrečić, predsjednik samoborskog gradskog vijeća Miran Šoić, članovi Samoborske narodne garde i župnik svetomartinski, velečasni Siniša Hegedušić.

Za spokoj Davorove duše, ali i duša svih okupljenih izmoljena je molitva, a ispred spomenika položeno cvijeće i upaljene svijeće. U kapeli Srca Marijina misu za Davora Vukasa služio je župnik Siniša Hegedušić. (Snimio: Stanko Garašić)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.