Josip Šančić još jednom veteranski viceprvak Europe!

27. srpnja 2019.
Komentari isključeni
790 Pregleda

Član Judo kluba Samobor Josip Šančić osvojio je srebro na veteranskom prvenstvu Europe koji se ovaj vikend održava u Las Palmasu u Španjolskoj.
U četvrtak su na tatami izasli natjecatelji od grupa M5-M10 gdje su nastupili Krnjeta i Antolin koji su putovali zajedno s Josipom. Krnjeta je osvojio srebro na kraju, a Antolin je upisao poraz od ruskog predstavnika.
Jučer su na tatami izašli natjecatelji u grupama M3 i M4. U grupi M3 do 90 kg nastupio je i Josip Šančić koji je u prvom kolu protiv Samper Aguilera iz Španjolske pobjedio na tri kazne u jednoj teškoj borbi na otvaranju natjecanja.
U četvrtfinalu protiv Aghamirzayeva iz Azerbajdžana sjajno je otvorio borbu i bacio na wazari, a zatim zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i ulazi u polufinale.
U polufinalu protiv Beradzea iz Gruzije taktički sjajno odrađuje borbu i tjera protivnika na tri kazne te ulazi u finale.
U finalu ga je čekao aktualni svjetski prvak Andrei Salmin iz Rusije i u trećoj međusobnoj borbi bio je uspješniji od Josipa. Poveo je na wazari i do kraja borbe uspio je zadržati prednost, pa Josip još jednom postaje viceprvak Europe!
Treba reći da je ovo treće uzastopno finale Josipa Šančića na europskim prvenstvima i za vjerovati je da će se već u listopadu, na Svjetskom prvenstvu u Maroku, ponovo naći u borbama za medalju.
foto: fb Judo kluba Samobor

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.