Još jedno suzbijanje komaraca

27. srpnja 2019.
Komentari isključeni
220 Pregleda

Vrijeme je za još jednu akciju u borbi protiv komaraca ovog ljeta, pa će tvrtka Sanitacija iz Zagreba u utorak, 30. srpnja, obaviti 6. larvicidni tretman suzbijanja komaraca. Od 8 do 15 sati granule će se postavljati uz potoke i vode stajačice na području Grada Samobora.

Larvicidnim tretiranjem bit će obuhvaćene sljedeće površine: kanali u vojarni, kanal uz prometnicu i onaj uz staru prugu u Domaslovcu, kanali u Perivoju, Klokočevcu, Bobovici, uz Ulicu grada Wirgesa, u Molvicama, Petkovom Bregu i Rakovom Potoku, močvarište i potok u Lugu u blizini crkve, obalni pojas jezera u Bobovici, na Trebežu u Vrbovcu, močvarišta uz Gradnu duž njezinog toka kroz grad, dakle, uz Šetalište uz mlinove, Šetalište dr. Franje Tuđmana i park Vugrinščak, obalni pojas šoderica u Otoku i Savrščaku, vodotoke u Rudarskoj Dragi, Maloj Rakovici, Hamoru, zapuštene građevine u gradu – Šmidhenova/Matoševa, zapušteni prostor kod ŽUC-a, zapušteno gradilište u Gajevoj uz SAMU, staru školu na Trgu, tzv. Čačićevu stanovu, zapuštenu motokros stazu pored nogometnog igrališta i ulaz u Rude.

Postavljanjem granula u vode stajačice suzbijaju se ličinke komaraca, a larvicidni tretman nije štetan za ljude, biljke i životinje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.