Šareni svijet spačeka Nataše Gregorič za šarene spačekiste cijeloga svijeta

26. srpnja 2019.
Komentari isključeni
1.007 Pregleda

U Samoborskom muzeju sinoć je otvorena izložba naziva “Šareni svijet spačeka” slovenske autorice Nataše Gregorič. Izložba je uvertira u 23. Svjetski susret spačeka, a autorica je vrsna ilustratorica, ali i vlasnica bijelog spačeka pa je svoju ljubav prema automobilu i vožnji pretočila u likovne radove.
– Puno puta sam bila već u Samoboru jer ovdje imam dobre prijateje pa smo dogovorili da će ovdje biti izložene moje šarene ilustracije kao najava šarenila koje nas očekuje na Svjetskom susretu spačeka. Svi koji dolazimo na Susret šareni smo i drugačiji, ali svi jednaki po srcu, dobroti i veselju – rekla je Gregorič i izazila nadu da će Svjetski susret spačeka u Samoboru za sve biti vrhunski doživljaj.

To je potvrdio i predsjednik Hrvatskog 2CV Citroen kluba koji organizacijski stoji iza susreta, Goran Skrbin, istaknuvši kako je ova izložba umjetnička uvertira u ono što će u Samoboru trajati od 29. srpnja do 4. kolovoza. Uz zahvalu Nataši Gregorič u obliku cvjetnog spačeka, Skrbin je iskoristio prigodu zahvaliti svima koji su pomagali u realizaciji ideje da se Svjetski suset spačeka organizira u Hrvatskoj te svima koji pomažu da sve bude spremno za njihovo 23. izdanje.

Okupljene je na početku pozdravio kustos Samoborskog muzeja Luka Kazimović, a izložbu je službeno otvorio predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić istaknuvši da mu je drago što se Svjetski susret spačeka održava u Samoboru jer će to biti prilika za sve one koji nisu nikad bili u Samoboru da ga upoznaju, a onima koji ga znaju da nauče i dožive nešto novo. .
Izložba Nataše Gregorič može se u Samoborskom muzeju razgledati do 21. kolovoza.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.