Samobor postaje “spaček-grad”

26. srpnja 2019.
Komentari isključeni
3.571 Pregleda

Samobor će drugi tjedan, od 29. srpnja do 4. kolovoza biti svjetski centar svih zaljubljenika u spačeke. Veliki spektakl, 23. Svjetski susret spačekista okupit će u našem gradu do 5 tisuća spačeka i oko 12 tisuća sudionika iz svih dijelova svijeta, od Hrvatske preko Maroka, pa sve do Čilea i Argentine, odnosno Australije i Novog Zelanda. Neki su već i pristigli u naš grad.

Organizatori iz Hrvatskog 2CV Citroen kluba osigurali su kamp za spačekiste iza novog autobusnog kolodvora, a za njih je priremljen i bogat program koji će biti dostupan i svima koji se žele pridružiti spačekistima.

“Šareni svijet spačeka” naziv je, pak, prigodne izložbe koja će danas, u petak, 26. srpnja, biti otvorena u Samoborskom muzeju kao uvertira u 23. Svjetski susret spačeka. Autorica izložbe je slovenska umjetnica Nataša Gregorič, vrsna ilustratorica i vlasnica bijelog spačeka, koja je svoju ljubav prema automobilu i vožnji pretočila u likovne radove. Otvorenje izložbe je u 19 sati, a u muzejskim prostorima moći će se razgledati do 21. kolovoza.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.