Najnovije

Osnovna škola Samobor dobiva novu školsku kuhinju i blagovaonicu

23. srpnja 2019.
Komentari isključeni
1.282 Pregleda

Obilaskom gradilišta u kojemu su sudjelovali gradski čelnici, predstavnici škole te izvoditelji radova, i službeno je jutros obilježen početak dogradnje objekta Osnovne škole Samobor. Dogradnja obuhvaća radove na izgradnji još jedne etaže u kojoj će biti smješteni administrativni prostori, dok će postojeći prostor u prizemlju, iz kojeg će biti iseljena zbornica i drugi uredi, biti rekonstruiran za potrebe proširenja školske kuhinje i izgradnju blagovaonice za 100-tinjak djece.

-Matičnu školu polazi oko 850 učenika, a taj broj iz godine u godinu i blago raste – zadovoljno kaže ravnatelj škole Goran Ivan Matoš – na čiji je poticaj, ali i izvedbenu ideju došlo do ove rekonstrukcije. -U ovoj su zgradi jedno vrijeme djelovali i osnovna i srednja škola, a kuhinja se, sve od 60-ih godina prošlog stoljeća, nije mijenjala – podsjeća Matoš i dodaje da su se potrebe za većom i modernijom kuhinjom, primjerenom današnjim standardima, same po sebi nametnule. Matoš se nada da će ona profunkcionirati, možda ne odmah, prvog dana nove školske godine, kako kaže, ali svakako tijekom prvih tjedana nastave. Dotad će i zbornica privremeno biti smještena u tzv. Jožinu sobu, a i ulaz za učenike jedno će vrijeme najvjerojatnije biti kroz vrata na sredini zgrade i kroz hodnik koji školske prostore povezuje sa sportskom dvoranom.

Prije 3 godine Osnovna škola Samobor dobila je novu sportsku dvoranu, a potom i energetsku ovojnicu. -S ovim projektom škola ulazi u program e-škole u suradnji s nadležnim ministarstvom i Carnetom, a uz matičnu, optičkom vezom bit će opremljena i područna škola Celine – kaže Goran Ivan Matoš.

Projekt nadogradnje Osnovne škole Samobor vrijedan je 2 milijuna i 400 tisuća kuna, radove izvodi tvrtka Tehno Štefanović iz Sesveta, a projektant i nadzornik je Ratimir Škutelj iz samoborske tvrtke Športprojekt.

Gradsko izaslanstvo u obilasku predvodili su zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Sanja Horvat Iveković te resorni pročelnici Juro Horvat i Marinko Dežepina. Željko Stanec podsjeća da svake godine dio proračunskih sredstava odlazi na ulaganja u osnovnoškolske objekte, a posebno ga veseli što će ovim zahvatima biti podignut standard boravka učenika u školi Samobor. Zahvalio je ravnateljima svih osnovnih škola koji, kako kaže, uvijek na vrijeme predlažu zahvate na školskim objektima tako da ih Grad može pravodobno i pripremiti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.