Camerata Cantilly prvi put nastupila u Šibeniku

23. srpnja 2019.
Komentari isključeni
401 Pregleda

Nakon izrazito uspjelog prošlotjednog promenadnog koncerta u Samoboru, Camerata Cantilly nastupila je u petak 19.7. po prvi puta u Šibeniku.
Koncert je održan u okviru ljetnog programa Hrvatskog narodnog kazališta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Virtuozni Mendelssohnovi Koncerti za dva klarineta bili su u središtu programa prvog dijela koncerta s Mihaelom Paarom i Brunom Philippom u glavnim ulogama, a potom je uslijedila prva hrvatska izvedba Beethovenove Patetične sonate, Op. 13 u aranžmanu za Harmonie ansambl iz 1810. godine.
Briljantnom izvedbom Ansambl je izmamio i dva dodatka: Joplinov Ragtime i Polku Curta Mahra koju je posebno za ovu prigodu aranžirao umjetnički voditelj Ansambla Mihael Paar.
Camerata Cantilly ovim koncertom nastavlja obilježavati petu godinu svog postojanja, a novi je izazovi očekuju već na jesen kada se, uz ostale nastupe, sprema i veliki slavljenički koncert u Lisinskom.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.