Najnovije
Bronca za Niku Jelen (23. veljače 2020. 22:18)
Fašnik u Svetoj Nedelji (23. veljače 2020. 15:18)
Svakog gosta ni cijeli Fašnik dosta! (22. veljače 2020. 23:10)
Fašnički fanzin za Magazin (21. veljače 2020. 21:13)
Svetonedeljski fašnik pod velikim šatorom (21. veljače 2020. 17:20)
Karlovo i Samobor – potencijal suradnje (21. veljače 2020. 16:02)
Gdje će završiti “Srakino gnezdo” ? (21. veljače 2020. 15:32)

Marcel Škalec srebrom u Pragu izborio Europsko prvenstvo!

22. srpnja 2019.
Komentari isključeni
546 Pregleda

Judo klub “Profectus Samobor” opet je zabilježio značajne rezultate na velikom međunarodnom turniru, Svjetskom kupu za juniore u Pragu.
Srebrnu medalju osvojio je Marcel Škalec u kategoriji iznad 100 kilograma. Nakon prošlogodišnje ozljede i oporavka bilo je pitanje trenutka kada će Marcel ponovo biti onaj „stari“, agresivan i dominantan, a to se dogodilo baš u pravom trenutku jer je Svjetski kup u Pragu Hrvatski judo savez označio kao jedan od klasifikacijskih za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo. Srebrom je Marcel osigurao to važno natjecanje pobjedivši prvo juniorskog viceprvaka Ukrajine, potom nositelja medalje na njemačkom prvenstvu Pelza, u polufinalu povono Ukrajinca, a u finalu ga je zaustavio predstavnik Azerbajdžana Yusifov.
U subotnjem dijelu natjecanja nastupile su i Lara Cvjetko i Helena Vuković koje su već prije osigurale nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.
Helena Vuković je u kategoriji iznad 78 kilograma bila prva nositeljica i opravdala taj status. Nanizala je pobjede ipponima protiv predstavnice Slovenije, prvakinje Litve i u finalu prvakinje Afrike iz Alžira. Zlatna medalja joj je osigurala i prvo mjesto na svjetskoj juniorskoj rang listi, a rezultat je prepoznala i Europska juniorska unija i na svojim web stranicama objavila intervju s Helenom.
Lara Cvjetko je u kategoriji do 63 kilograma krenula s dvije pobjede protiv predstavnica Španjolske i Njemačke, ali četvrtfinale izgubila od ukrajinske prvakinje. U prvom kolu repasaža Lara pobjeđuje prvakinju Češke, a u drugom gubi od izvrsne Njemice Stolce i natjecanje završava na 7. mjestu.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.