Domaćini dvaput treći

22. srpnja 2019.
Komentari isključeni
280 Pregleda

Na 1. vatrogasnom kupu u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grdanjci, jučer je kod tamošnje područne škole nastupilo čak 25 ekipa, 19 ekipa dječaka i 6 djevojčica, s područja 3 županije, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske.

U kategoriji dječaka od 6 do 12 godina prva je bila ekipa DVD-a Buševec, drugi DVD Stupnik 2, a treće mjesto osvojio je domaćin, DVD Grdanjci. U kategoriji djevojčica prve su bile cure iz DVD-a Galgovo, drugi DVD Dragonožec, a treće djevojčice DVD-a Grdanjci.

U potezanju užeta kod dječaka najjači su bili predstavnici DVD-a Bijela Gorica, a kod djevojčica ekipa DVD-a Dragonožec. Pehar za “fair play” dobio je DVD Jaškovo.

Zbog velikog odaziva ekipa, proglašenje najboljih kasnilo je puni sat, a nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, svi su minutnom šutnje odali počast tragično preminulom kolegi vatrogascu iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

Okupljenima su se obratili dožupan Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, zapovjednik gradske vatrogasne zajednice i javne postrojbe Mladen Žitković i predsjednik Mjesnog odbora Grdanjci i gradski vijećnik, Ivan Horvat.

Odaziv na natjecanje premašio je sva očekivanja organizatora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.