Najnovije

Ugašen požar na krovu Wagnerovog dvorca

20. srpnja 2019.
Komentari isključeni
1.066 Pregleda

Vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Samobora i DVD-a Samobor uspješno su ugasili požar na krovištu Wagnerovog dvorca u Langovoj ulici.

“Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u subotu, 19. srpnja oko 10:20 sati i brzom intervencijom spriječili su daljnje širenje požara. Izgorilo je oko 20 metara kvadratnih krovišta Wagnerovog dvorca, a uzrok požara je vjerojatno paljenje papira ili nečeg drugog, jer po dojavama građana rečeno nam je da se tamo u večernjim satima okupljaju ljudi” – rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora, Mladen Žitković.

Propali i zapušteni dvorac Wagner, nalazi se u blizini samog centra Samobora, a zajedno s prostranim stoljetnim parkom spomenik je kulture 1. kategorije. Zarasli park skriva dvorac koji je privatno vlasništvo. Vjerujemo da će gradski čelnici uspjeti ući u trag vlasnicima te da će ih upozoriti da su dužni počistiti zapušteno i obraslo zemljište tj vrt.

Vrt koji je prerastao u šikaru zaštićen je kao djelo vrhunske parkovne arhitekture i poznat je ponajviše zbog brojnih kanadskih topola.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.