Raspisan natječaj za izgradnju vodoopskrbnog sustava Noršić Selo – Jarušje

18. srpnja 2019.
Komentari isključeni
785 Pregleda

Mještani koji žive u gorskim dijelovima Samobora u Noršić Selu, Jarušju, Gluščić Bregu, Bašić Bregu te ostalim područjima koja su vezana na kaptažu i vodospremu Noršić Selo i dalje imaju poteškoće s vodopskrbom.

Generalni direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačkog holdinga Marin Galijot gostujući u emisiji Radio Samobora još u listopadu prošle godine obećao je da će se problem vodoopskrbe gorskih predjela Grada Samobora riješiti u ovoj godini. Tada je direktor Galijot najavio da će natječaj za izgradnju primarne vodoopskrbne mreže biti raspisan u veljači 2019. godine te da će u ovoj godini građani dobiti mrežu, a time i redovitu vodoopskrbu.

Je li raspisan natječaj za izgradnju primarne vodoopskrbne mreže u Noršić selu, kada će
početi radovi na izgradnji primarne vodopskrbne mreže u Noršić selu te jesu li osigurana sredstva za realizaciju projekta pitali smo odgovorne u Vodoopskrbi i odvodnji Zagrebačkog holdinga.

Odgovorili su nam kako je za izgradnju vodoopskrbnog sustava Noršić Selo – Jarušje Vodoopskrba i odvodnja pokenula postupak javne nabave te je u tijeku pregled i analiza ponuda nakon čega će se donijeti Odluka o odabiru Izvođača radova. Po izvršnosti Odluke i sklapanju Ugovora s Izvođačem radova izvršit će se uvođenje u posao, nakon kojega će biti moguće detaljnije izvještavanje o dinamici radova – kažu u Zagrebačkom holdingu.

Pitali smo ih i zašto su mještani Noršić Sela, Jarušja, Gluščić Brega, Bašić Brega dužni redovito plaćati račune za vodu, a svako malo su bez redovite vodoopskrbe i mogu li biti oslobođeni plaćanja računa dok se ovaj problem ne riješi. Odgovorili su nam kako se računi za vodne usluge ispostavljaju za potrošenu vodu slijedom čega nema osnove za oslobođenje od plaćanja istih.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.