“Camerata” oduševila pod vedrim nebom

18. srpnja 2019.
Komentari isključeni
489 Pregleda

Samoborski puhački ansambl Camerata Cantilly jučer je po treći puta od svoga osnutka održao mali promenadni koncert na Trgu Matice hrvatske. “Mali, ali veliki” te “Pravo ljetno glazbeno osvježenje” – čulo se iz publike. I doista, samoborci su mogli uživati u harmoničnom nastupu jedinog hrvatskog ‘Harmonie’ ansambla. Prožimanje glazbe klasičnih majstora u izvedbi majstorâ sviračâ ovog Ansambla sa zelenilom i bojama matičinog Trga, pokazalo se ponovo kao jedinstvena atrakcija kojom se Samobor može ponositi.

Camerata je izvela šarolik program; čulo se tu i Haendla i Mendelssohna, ali i Joplina. Klarinetisti Mihael Paar i Bruno Philipp u jednom su trenutku vodili glavnu riječ svojim virtuoznim bravurama, posebice u izvedbi polki i popularnih brojeva iz Bizetove Carmen. I doslovno su preuzeli riječ; svojim duhovitim i ležernim najavama dali su dodanu vrijednost ovom događaju.

Na kraju valja istaknuti da neizostavni dio ovog koncerta čini pripremanje ‘pozornice’ te ‘gledališta’ u izvedbi samih glazbenika. Članovi Camerate Cantilly sami su donijeli i rasporedili stolice za sebe i publiku, pozivali i pozdravljali prolaznike i na kraju sve raspremili. Jednostavno, spontano i simpatično. A sve je to dio lijepe priče o Ansamblu koji slavi svoju petu godinu postojanja, a koju nastavlja već sutra koncertom u Šibeniku u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.