Kafići će raditi dulje, bit će bučnije nego inače, a na snazi će biti i posebna regulacija prometa!

16. srpnja 2019.
Komentari isključeni
1.743 Pregleda

Još nas nepuna dva tjedna dijele od velikog svjetskog spektakla, 23. susreta svjetskih spačekista kojemu će od 29. srpnja do 4. kolovoza domaćin biti naš grad, a organizator Hrvatski 2CV Citroen klub. Uz nekoliko tisuća spačeka očekuje se i preko 15 tisuća sudionika susreta iz svih dijelova svijeta, od Hrvatske preko Maroka, pa sve do Čilea i Argentine, odnosno Australije i Novog Zelanda, koji će biti smješteni u posebno organiziranom kampu iza novog autobusnog kolodvora na prostoru od oko 200 tisuća četvornih metara sa svom potrebnom infrastrukturom.

To su bienalni susreti koji su započeli 1975. godine u Finskoj sa samo 300 vozila i traju sve do danas. Samobor se, a i Hrvatska, u žestokoj konkurenciji s Italijom, na susretu u Poljskoj prije 4 godine, izborio za ovo domaćinstvo i sada će se potruditi u potpunosti ga opravdati.

Ceremonijal otvorenja susreta bit će 31. srpnja u 20 sati, a Samoborci te, naravno, i ostali, u kamp će moći ući u poslijepodnevnim i večernjim satima na koncerte i druga događanja koja će biti pripremljena za spačekiste.

PRODULJENO RADNO VRIJEME SVIH UGOSTITELJSKIH OBJEKATA

Iz Grada Samobora javljaju kako će za vrijeme trajanja susreta, od 30. srpnja, do 4. kolovoza, ugostiteljski objekti moći raditi sve do 2 sata iza ponoći, a do tada je odobreno i održavanje večernjeg zabavnog programa na prostoru iza Autobusnog kolodvora.

PREKORAČENJE DOPUŠTENE RAZINE BUKE

Organizatorima je dozovoljeno i prekoračenje propisanih dopuštenih razina buke i to na prostoru održavanja manifestacije i prostorima širenja (čujnosti) buke, uključivo putevima za dolazak i odlazak sudionika manifestacije. Prekoračenje najviše dopuštene razine buke dozvoljava se u vremenu od 20 do 03 sata ujutro.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Hrvatske ceste dale su suglasnost za uspostavu privremene regulacije prometa na državnoj cesti DC231, GP Bregana Naselje – Samobor – čvorište Samobor, na dijelu kroz Samobor, u vrijeme održavanja manifestacije. Trasa obilaznog pravca: bit će Zagrebačka ulica – Ulica Nikole Šubića Zrinskog – Ulica Branka Vuka i obrnuto.

Dakle, koncem srpnja i početkom kolovoza u našem će gradu biti bučnije nego obično, a samoborske prometnice preplavit će legendarni francuski automobili pa se zbog eventualnih prometnih gužvi građani Samobora mole za razumijevanje.

Foto: Š.Modrić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.