Županijske ceste nabavile nove radne strojeve

15. srpnja 2019.
Komentari isključeni
838 Pregleda

Županijske ceste Zagrebačke županije nabavile su četiri nova radna stroja – traktore s priključcima za košnju trave, ukupne vrijednosti 4,35 milijuna kuna. Ključeve radnih strojeva uručio je danas djelatnicima Županijskih cesta župan Stjepan Kožić. “Napravili smo studiju kroz koju je definirano u što bi trebalo ulagati i što nabaviti kako bi Županijske ceste bile konkurentne na tržištu. Mislim da ovakav pristup govori o tome da se u Županijskim cestama vodi dobra politika kako bi firma ne samo opstala, nego na kvalitetan način ispunjavala svoju zadaću održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta. Skrbit ćemo se da ovakve opreme bude i više jer u interesu nam je da održavamo što više cesta”, rekao je župan, dodavši da osim ulaganja u opremu, Županijske ceste ulažu i u svoje zaposlenike, kojima je povećana plaća.

Osim na području Zagrebačke županije, Županijske ceste održavaju i ceste na području Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, ukupno 2488 kilometara javnih cesta. “Cilj nam je u što kraćem roku što kvalitetnije obaviti ugovorene poslove. Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadrata trave. Novonabavljeni strojevi, s prednjim malčerom, smanjit će i fizički rad prilikom košnje trave oko odbojnih ograda, smjerokaznih stupića ili u nasipu”, rekao je Jurica Krleža, direktor Županijskih cesta, dodavši da ovo trgovačko društvo, u stopostotnom vlasništvu Zagrebačke županije, sukladno investicijskom planu, planira ove godine u nabavu novih strojeva uložiti ukupno 9 milijuna kuna.

Današnjoj primopredaji ključeva novonabavljenih radnih strojeva nazočila je, uz ostale, i predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

(izvor: Zagrebačka županija)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.