Počelo logorovanje Odreda izviđača Okić na Bijelniku

15. srpnja 2019.
Komentari isključeni
524 Pregleda

Članovi Odreda izviđača Okić otputovali su u petak na šumski logor u Bijelnik blizu Petrinje. U kampu “Riječ života” provest će 12 dana zajedno s prijateljima iz Turopoljske udruge skauta Tur.

Oba su se odreda uključila u hvalevrijednu kampanju Agronomskog fakulteta “Krešo krijesnica – želimo spriječiti nestanak svjetla našeg djetinjstva”, pa su stoga krijesnice simbolički okvir cijelog logorovanja. Sva jata i patrole, odnosno izviđačke radne skupine, imena su dobile prema vrstama krijesnica, a na tu će temu biti i brojne aktivnosti. Cilj je kod djece osvijestiti činjenicu da je krijesnica sve manje i manje te da bi mogle nestati za 10-ak godina. Isto će tako naučiti na koji način mogu pomoći da se to ne dogodi.

Osim što će naučiti kako živjeti u suživotu s prirodom daleko od tehnologije i raznih štetnih utjecaja koje sa sobom donose moderna vremena, patrole će svaki dan morati sebi pripremiti jedan kuhani obrok. Ovladavanjem kuharskih vještina povećat će svoju samostalnost, ali i sposobnosti dobrog planiranja te timskog rada. Imat će prigodu pobliže upoznati i ljepote Banovine, kraj u kojem većina djece iz Okića nikad nije bila.

Iako je tek početak logorovanja, smijeha i zabave ne nedostaje te ni svakodnevni pljuskovi ne mogu pokvariti dobro raspoloženje svih sudionika.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.