Prvu nagradu New Note natjecanja zaslužio japanski skladatelj Wataru Mukai

12. srpnja 2019.
Komentari isključeni
488 Pregleda

Međunarodno skladateljsko natjecanje New Note – Croatia 2019., koje je jedno od modula Samoborske glazbene jeseni, ove godine bilježi svoje 8. izdanje. Na natječaj je pristiglo 25 skladbi, a Prosudbena komisija u sastavu Nikša Gligo, Berislav Šipuš i Srećko Bradić ocijenila je pristigle skladbe i odlučila prvu nagradu dodijelili skladbi Psi, koju je napisao mladi japanski skladatelj Wataru Mukai (partitura pod rednim brojem 4).

Prvonagrađena skladba bit će praizvedena u Samoboru tijekom 44. Samoborske glazbene jeseni na koncertu Cantus ansambla 1. listopada. Pobjedniku je pripala i novčana nagrada u bruto iznosu od 2500 eura.

Prosudbena komisija odlučila je drugu nagradu dodijeliti partituri pod rednim brojem 25 Más allá/Beyond skladateljice Patricie Martínez, a treću partituri pod rednim brojem 15 Stancic’s visions koju je napisao Eduarddo Soutullo Garcia.

Drugoplasiranoj skladbi pripada i novčana nagrada u bruto iznosu od 1000 eura, a trećeplasiranoj od 500 eura.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.